Tapahtuma

Nekocon on heinäkuussa 2006 Kuopion Musiikkikeskuksella järjestettävä animeen, mangaan sekä muuhun japanilaiseen populäärikulttuuriin keskittyvä maksuton tapahtuma, jossa on tarjolla luentoja, paneelikeskusteluja, kilpailuja sekä muuta mielekästä toimintaa aiheesta kiinnostuneille.

Järjestyssäännöt

Tapahtumassa pätevät sekä Suomen lait että Kuopion kaupungin järjestyssäännöt

Tapahtumapaikalle EI ole sallittua tuoda oikeita aseita. Tämä koskee niin ikään tuliaseita, jousiaseita, miekkoja, veitsiä ja muita lyömäaseita. Myös harjoitus-, metallijäljitelmä- tai ns. inert -aseiden tuominen ja käsittely tapahtumapaikalla on kielletty. Jos cosplay-asuusi kuuluu esim. Airsoft -ase, on se luovutettava säilöön tapahtuman ajaksi, mutta tarvittaessa voit saada sen käyttöösi cosplay-kilpailunäytöksessä. Airsoft -aseiden kanssa liikkuminen ja leikkiminen on myös tapahtumapaikan ulkopuolella kielletty ilman poliisin lupaa!

Miekkojen ja muiden lyömäaseiden tulee olla vaahtomuovijäljitelmiä, joita saa mm. roolipeleihin erikoistuneista liikkeistä. Mikäli syystä tai toisesta Cosplay -pukusi kannalta on välttämätöntä tuoda tapahtumaan oikea teräase, on siitä aina sovittava etukäteen. Samoin kuin airsoft-aseet, myös teräaseet on luovutettava tapahtuman ajaksi säilöön, ja turvallisuussyistä olisi toivottavaa, että teräasetta ei oteta tupestaan cosplay-näytöksenkään aikana. Yleisiä järjestyssääntöjä koskevat kysymykset voit suunnata päävastaavalle. Cosplay-asioissa käänny Cosplay-vastaavan puoleen.

Alkoholin ja muiden päihteiden tuonti tapahtuma-alueelle sekä esiintyminen niiden vaikutuksen alaisena alueella on kiellettyä. Tupakointi on kielletty sisätiloissa sekä ulko-oven läheisyydessä.

Tapahtuman valvojilla ja työntekijöillä on oikeus takavarikoida järjestyssääntöjen vastaiset aseet ja esineet tapahtuman ajaksi sekä tarvittaessa poistaa järjestyssääntöjä rikkovat kävijät.

Alkuun

Ajo-ohjeet

Alla olevaan karttaan on merkitty Kuopion Musiikkikeskus sekä muita Nekoconin kannalta tärkeitä paikkoja. Kaikki kohteet sijaitsevat Kuopion keskustassa kävelymatkan päässä toisistaan.

1. Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23)
2. Musiikkikeskuksen parkkipaikat
3. Nuorisokeskus 44 (yömajoituspaikka, Kauppakatu 44)
4. Linja-autoasema
5. Rautatieasema
6. Fantasiapelit
7. Askartelukulma Oy

Ruokapaikat:

8. Hesburger & MdDonald's
8. Rosso
9. Kiinalaiset ravintolat
10. Amarillo
11. Foodi

Hotellit ja muut majoituspaikat:

5. Matkustajakoti Rautatie
8. Hotelli Atlas
12. Hotelli Cumulus
13. Retkeilymaja Virkkula
14. Sokos Hotel Puijonsarvi
15. Kuopion Keskustanhotelli

Tarkemman reittihaun voit suorittaa täällä

Alkuun

Yöpyminen ja majoitus

Käytettävissäsi ovat Kuopion hotellit sekä muut majoituspalvelut.

Näistä paikoista löydät erittäin hyvän listauksen Kuopion sivujen matkailuosiosta täältä.

Alkuun

Nuorisokeskus 44 -lattiamajoitus

Halutessasi voit yöpyä Kuopion Musiikkikeskuksen lähistöllä sijaitsevan Nuorisokeskus 44:n tiloissa. Kyseessä on lattiamajoitus, joten ota oma makuupussi ja makuualusta mukaan. Lattiamajoituksen hinta on 1e. Muistathan ilmoittautua etukäteen, mikäli aiot yöpyä Nuorisokeskuksella!

Tila on vartioitu yön ajan. Arvoesineille on varattu lukittu tila, jonne vartijalla on avain.

Ilmoittautuminen on avattu 7.5. Ilmoittaudu lähettämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi/puhelinnumerosi yöpaikan vastaavalle Matti Särkälle Kun olet tämän tehnyt niin varmistamme varauksen sähköpostilla.

Yöpaikkoja on saatavilla niin kauan kuin tilaa riittää. Takarajana ilmoittautumiselle on 29.6. tosin epäilemme, että enää tässä vaiheessa on yöpaikkoja jäljellä, joten varaus kannattaa tehdä aikaisin.
Muistathan toki, että mikäli olet varannut yöpaikan ja saatkin tietoosi, että et pääsekkään tapahtumaan niin muistat ilmoittaa, että perut yöpaikan. Täten muut yöpaikkaa tarvitsevat saavat sen tilan käyttöönsä.

P.S. Varaathan 1e tasarahan valmiiksi niin homma sujuu paikan päällä jouhevammin.

Alkuun

Yhteistyössä: