Cosplay

Nekoconissa järjestetään lauantaina 1.7.2006 perinteisen mallinen cosplay-pukukilpailu, johon kaikki halukkaat ovat tervetulleita.

Kilpailu

Paikka: Osallistujat saavat esitellä pukujaan Kuopion Musiikkikeskuksen suuren salin lavalla. Lavasta heijastetaan videokuvaa suurelle valkokankaalle, joten taaempanakin istuvat näkevät hyvin lavalla kulkevat kilpailijat.

Ilmoittautuminen: Kisaan ilmoittautuminen on päättynyt. Kiitos kaikille osaanottajille.

Kisaan ilmoittautuneiden pitää ilmoittautua lauantaina kello 13:30 mennessä 1.kerroksen info-tiskille.

Tuomarointi: Kilpailun tuomaroinnin hoitaa kolmehenkinen raati. Raati valitsee tuomariston suosikin, mutta tämän lisäksi myös yleisölle annetaan mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa.

Palkinnot:

Tuomariston valitsemat:
1. sija: 200e lahjakortti Blippoon
2. sija: 100e lahjakortti Fantasiapeleihin
3. sija: 50e lahjakortti Fantasiapeleihin
Yleisön suosikki:
200e lahjakortti Blippoon
Lehdistön suosikki:
20e lahjakortti Fantasiapeleihin + Savon Sanomien lahjoittama yllätyspalkinto
Erikoismaininta:
20e lahjakortti Fantasiapeleihin
Nekocon kiittää blippoa lahjakorttien lahjoituksesta.

Lisäksi yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Sangatsu Mangan lahjoittama yllätyspalkinto.

Yhteydenotot: Kysymykset voi lähettää Cosplay-vastaavalle.

Kilpailussa ei ole ikärajaa.

Säännöt

Kilpailussa käytettävien asujen tulee olla Japani-aiheisia. Asujen mallit voivat olla peräisin mm. seuraavista aihepiireistä::

  • Anime ja manga
  • Japanilaiset pelit
  • Japanilaiset elokuvat ja TV-sarjat
  • Japanilainen pukeutumiskulttuuri (esim. koulupuvut, kimonot, gosurori-asut jne.)
  • Japanilaiset muusikot ja muut esiintyvät taiteilijat

Huom! Paricosplay on myös sallittua.

Epävarmat ja nk. rajatapaukset pukujen soveltuvuuden osalta päättää tapauskohtaisesti tapahtuman edustaja.

Alkuun

Rajoitukset

Suomen laki kieltää tuomasta tapahtumapaikalle oikeita aseita. Yleisten turvallisuussyiden vuoksi myös harjoitusaseiden tai metallisten asejäljitelmien kanssa alueella liikkuminen on kiellettyä. Kokonsa tai pituutensa vuoksi ympäristölle vaaraksi olevat varusteet tai asejäljitelmät ovat kiellettyjä, elleivät ne ole henkilöön turvallisesti kiinnitettyjä niin, etteivät aiheuta muille paikalla olijoille vaaratilanteita (kuten sohimalla silmään tms.).

Mikäli kilpailuun osallistuva cosplay-asu vaatii jotakin edellä mainituista, on mahdollista tehdä poikkeus ottamalla yhteyttä cosplay-vastaavaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Tällaisessa tapauksessa asejäljitelmä tai muu osa pukua, josta voisi aiheutua vaaraa väkijoukossa, voidaan antaa esiintyjälle käyttöön kilpailulavalla. Muina aikoina se säilytetään järjestäjien toimesta turvassa lukkojen takana. Kyseinen varuste tulee toimittaa järjestäjille heti tapahtumapaikalle saavuttaessa ja sen voi noutaa takaisin itselleen tapahtumapaikalta poistuessaan. Järjestäjillä on oikeus kieltää osallistuminen, mikäli sääntöjä ei ole noudatettu, tai mikäli jokin muu vakava syy vaatii sitä.

Alkuun


Piirustus

Nekoconissa järjestetään myös kaikille vapaa piirustuskilpailu upeilla palkinnoilla.

Aihe: Piirustuskilpailun aihe on vapaa, mutta hahmojen tulee olla originaaleja (ei sarjojen/elokuvien hahmojen kopioita), sekä siinä tulee esiintyä jollain tapaa kissankorvat. Työ tehdään A4 kokoiselle paperille lyijykynällä. Ota omat kynät mukaan jotta varmasti saat tehtyä työsi.

Ilmoittautuminen: Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu lauantain aikana musiikkikeskuksen aulan info-tiskillä. Samalla jokainen osallistuja saa pari leimalla merkittyä piirustuspaperia johonka työ tulee tehdä. Työ tulee tehdä omilla kynillä

Työn palautus: Työ palautetaan lauantain aikana info-pöydälle. Huom! Yksi työ per kilpailija ja työn pitää olla tehtynä ilmoittautumisen aikana annettuille papereille.

Äänestys:

Kilpailutöistä osa pääsee tuomareiden harkinnan jälkeen sunnuntaina toisen kerroksen seinälle, josta jokainen kävijä voi käydä äänestämässä mieleistään info-tiskillä. Äänestäneiden kesken arvotaan myös Sangatsu Mangan lahjoittama yllätyspalkinto.

Palkintojenjako: Yleisöänestyksen kolme parasta työtä saavat Tempera Oy:n lahjoittamat Copic-kynälajitelmat. Palkinnot jaetaan sunnuntain päättäjäisissä.

Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Jos kilpailusta jäi jotain kysyttävää niin ota yhteyttä: kilpailun vastaavaan

Alkuun


Tanssimatto

Nekoconissa järjesteään tanssipelikilpailu, joka tarjoaa osallistujille haastetta eritasoisissa hauskoissa tanssikappaleissa. Kilpailu, johon kaikki ovat tervetulleita, alkaa 1.7 ja finaali käydään Kuopion musiikkikeskuksen pääsalissa 2.7. Tanssipelikilpailusta vastaavat Tanssipelit RY. sekä Jyväskylän tanssipelaajat: ddr.jkl.

Kilpailu.

Paikka: Jotta kilpailuun osallistuvien eritasoisten tanssipelaajien tasoerot voitaisiin tasoittaa, pelataan lauantana aluksi niin sanottu seeding-kierros. Sen tarkoitus on jakaa aloittelevat ja kokeneemmat tanssipelaajat kahteen eri ryhmään. Kumpikin ryhmä pelaa erikseen omat karsintansa ennen finaalia.

Seeding-kierroksen jälkeen pelataan aloittelevien pelaajien karsinnat sivusalissa, jonka jälkeen pääsevät kokeneemmat pelaajat ottamaan mittaa toisistaan samaisessa tilassa. Seeding-kappaleita saatetaan peluuttaa myös vapaatanssipelipisteessä jos osallistujia on paljon. Finaali pelataan sunnuntaina pääsalissa.

Seeding-kappaleet: Seeding-kierroksella jokainen pelaaja pelaa yhden kolmesta seuraavasta kappaleesta: Spin The Disc, Ghosts tai Absolute. Kappale on pelattava läpi parhaansa mukaan sillä vaikeusasteella, joka on pelaajalle sopiva. Sen on oltava siis kyllin helppo jotta pelaaja pääsee mukaan, mutta kuitenkin haastava.

Tanssipelejä kauan harrastaneet valvojat päättävät suorituksen perusteella, kuuluuko pelaaja aloittelijoiden vai kokeneempien ryhmään. He valvovat myös etteivät osallistujat yritä huijata pelaamalla liian helppoja kappaleita päästäkseen aloittelijoiden sarjaan. Jokainen osallistuja olkoon siis rehellinen taitojensa kanssa.

Kappalelista: Kilpailussa käytetään turku ddr.open-tapahtumassa käytettyä kappalelistaa (jonka voi löytää täältä.) Mukaan ujutetaan myös tapahtuman luonnetta kunnioittavia animemusiikkikappaleita.

Alkuun

Pelimuoto: Pelimuodoksi on valittu ns. double-elimination -pudotuspeli. Normaali- ja aloittelijasarjassa molemmissa on ylempi ja alempi lohko. Seeding-kierroksen perusteella pelaajat sijoitetaan molempiin sarjoihin.

Sarjassa aluksi kaikki pelaajat sijoitetaan ylempään lohkoon, jossa jokaisella on oma vastustaja, seedinging perusteella siis tämäkin. Kaksi voittoa kappaleista riittää pudottamaan oman vastustajan alempaan lohkoon, jossa hän kohtaa jonkin toisen ottelun häviäjän. Alemmassa lohkossa häviäminen pudottaa pelaajan kokonaan kilpailusta.

Voittaja etenee seuraavalle kierrokselle, jossa hän kohtaa toisessa ottelussa voittaneen pelaajan. Näistä kahesta toinen putoaa taas alempaan lohkoon. Näin jatketaan, kunnes molemmista lohkoista on jäljellä kaksi pelaajaa, jotka pelaavat sarjan voitosta.

Lauantain molemmista sarjoista pääsee jatkoon kuusi pelaajaa sunnuntain finaaliin, joka pelataan lähes samalla tavalla.

Finaalia selventämään, tässä kuvallinen malli:
Klikkaa kuvaa, jos haluat nähdä kuvan suurempana (Avaa kuvan uuteen ikkunaan).

Ilmoittautuminen:

Kilpailuun pääsee osallistumaan ilmoittautumalla paikanpäällä lauantaina tanssipelipisteellä luokka1:ssä. Tavoitteena olisi että kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan, mutta ajan ja tilojen luomissa puitteissa mukaan mahtuu noin 40 pelaajaa. Kilpailijat sitoutuvat pelaamaan seeding-kierroksella parhaansa mukaan.

Ilmoittautuminen päättyy 30min ennen aloittelijoiden sarjan alkua. Tämän alkamisesta kuulutetaan tapahtumapaikalla.

Alkuun

Muu tarpeellinen tieto

Laitteisto: Kilpailu käydään kahdella cobalt flux-tanssialustalla, joihin ei kuulu baria (tankoa). Kisassa sallitut modit ovat nuolien liikkumiseen vaikuttavat modit eli ns. speedmodit

Tuomarointi: Tuomareiden tehtävät hoitavat kaksi tai kolme kokenutta tanssipelaajaa, jotka ratkaisevat myös mahdolliset syntyvät ongelmatilanteet.

Yhteydenotot: Kaikki kysymykset kilpailuun liittyen voi lähettää tanssipelivastaajalle. Emme kuitenkaan vastaa kysymyksiin, kuten "miksi juuri nämä kappaleet?", tai "miksi vain näin vähän ihmisiä pääsee mukaan?" Rajoituksen ja muut säädökset on tehty, jotta tanssipelikisa olisi mahdollisimman mukava kokemus kaikille osanottajille.

Palkinnot: Kaikki lauantain karsinnoista jatkoon selvinneet saavat Egmontin lahjoittaman tuotepalkinnon.

Sunnuntain finaalissa on kaksi sarjaa, joiden molempien 3 parasta saavat nämä palkinnot:

1. Sija:
Polarpandan lahjoittama Metal Deluxe-Tanssimatto
2. Sija:
Polarpandan lahjoittama Xbox tai PS Deluxe-tanssimatto + 50e lahjakortti Fantasiapeleihin
3. Sija:
Polarpandan lahjoittama Xbox tai PS Deluxe-tanssimatto

Lisäksi molempien sarjojen ykköset kisaavat kisan lopuksi siitä kuka on Nekoconin vuoden 2006 tanssimestari. Hänelle on tarjolla jotain "erikoista"

Kilpailussa ei ole ikärajaa, eikä osallistujilla tarvitse olla ennalta mitään kokemusta tanssipelaamisesta.

Muutokset kilpailuun ja sen kulkuun ovat mahdollisia. Muutoksista päättää kilpailun tuomareiden ryhmä yhdessä.

Alkuun

Yhteistyössä: