Nekocon

Kuopion Musiikkikeskus 1.-2.7.2006

Animen ja mangan, eli japanilaisen animaation ja sarjakuvan, suosio on viime aikoina kasvanut Suomessa voimakkaasti. Suomen kielellä julkaistaan säännöllisesti useita manga-sarjoja, ja suomeksi tekstitettyjä anime-DVD-julkaisuja tuodaan markkinoille jatkuvasti lisää. Etenkin nuorten keskuudessa harrastajien määrä on merkittävä. Monilla harrastukseen liittyy myös esimerkiksi kiinnostus cosplayhin (costume play, animehahmoksi pukeutuminen), manga-tyyliseen piirtämiseen sekä Japanin kieleen ja kulttuuriin.

Kesällä 2006 järjestetään ensimmäistä kertaa Kuopiossa valtakunnallinen anime- ja mangatapahtuma. Nimeä Nekocon kantava tapahtuma pidetään 1.-2.7.2006 Kuopion Musiikkikeskuksella. Pääjärjestäjänä toimii Kuopion Anime- ja Mangayhdistys ry (KAMY).

Kaksipäiväisen tapahtuman tarkoituksena on kerätä yhteen animen ja mangan harrastajia ympäri Suomen sekä esitellä harrastusta myös heille, joille aihe on ennestään tuntematon. Nekoconin odotetaan houkuttelevan paikalle 1 000 – 2 000 kävijää. Valtaosa maamme anime- ja manga-aiheisista tapahtumista järjestetään Etelä-Suomessa, joten maantieteellisesti keskeisemmän sijaintinsa vuoksi Nekocon tulee varmasti kokoamaan harrastajia laajalta alueelta.

Ohjelmassa on mm. esitelmiä, paneelikeskusteluja, kisoja, työpajoja sekä suosittu cosplay-pukukilpailu. Tapahtumapaikalle ei ole pääsymaksua. Nekocon järjestetään alan harrastajien vapaaehtoisvoimin, ja se rahoitetaan pääosin avustuksilla sekä sponsori- ja mainostuloilla.

Tervetuloa!

~Nekoconin järjestäjät

Yhteistyössä: